Labbisriemua pakkasessa

Labbisriemua pakkasessa

lauantai 22. helmikuuta 2014

Hakuruutua

Voi että oon iloinen!

Äsken nome-treenissä tehtiin hakua ja markkeerauksia. Pimpulan pääsi ekana puhtaaseen metsään ja kyllähän nokka toimi. Erkaantui hienosti ja uskalsi mennä tosi kauas ihan omasta tahdostaan. Metsässä oli joku 20 damia ja Pimpula haki niistä 6. Ekan haki motivoidusti eli heitettiin yksi, mutta pääsi hakemaan sen vasta kun heittäjä oli poistunut metsästä. Markkeerasi sen kuitenkin koska sen toi ekana pois.

Kerran epäröi viimeisen damin kohdalla ja tuli takaisin siihen lähtöalueelle, mutta lähetin sen rauhallisesti uudelleen ja sitten kun se dami löytyi, niin olihan koirakin innoissaan. Ja se sai varmasti itseluottamusta, kun hoksasi, että kyllä mamma tietää, että siellä on haettavaa. :)

Sainkin edelleen kehuja siitä, kun palautuksissa en enää kahmaise ekana damia koiralta pois vaan olen kyykyssä ja silitän ja taputtelen koiraa ja kehun sitä kovin. Sitten vasta otan damin pois. Ja jos dami tippuu, niin en tee siitäkään numeroa. Eikä Pimpulaa tartte enää palkata ruualla, mulla on damipallo taskussa palkaksi ja se riittää. Tosin tuossa haussa en palkkaa vasta kuin lopussa eli välissä en palkkaa. Kyllä kehui muutkin Pimpulan työskentelyintoa ja tapaa. Hienosti pikkukoira tekee hommat. Markkeeraukset meni ok, niissä nyt eioo ongelmaa ollutkaan. Olipa kyllä kivat treenit!

Lullukatkin pääsi hommiin, myös kiharakarvainen Taikuri, joka ei normisti pääse, koska sen luoksetulo voi toimia tai olla toimimatta... Mutta tänään haki ykkösiä ja olihan sekin varmaan iloinen... Taikuri pudotti ekan damin varmaan 7 krt ja juoksi aina mun luo nakin toivossa, mutta kun en antanu nakkia vaan lähetin uudelleen hakeen, niin kyllähän toi damin jalan juureen. En ees koittanu saaha käteen. Mutta Taikuri hiffas heti sen, että seuraavat damit se toikin suoraan mun jalkojen luo.

Tähtikin pääsi leikkimään. Se pääsi linjalle ja haki muutaman kakkosen. Mutta olin enemmänkin leikkimielellä sen kanssa.

Olipahan kiva aamu! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti