Labbisriemua pakkasessa

Labbisriemua pakkasessa

maanantai 3. maaliskuuta 2014

Voi voi Taikuria...

Taikuri oli tänään Pimpulan kaa tarhassa. Meillähän on aidattu pihaa n. 400 m2, joten mahtuvat hienosti siinä riehumaan. Noh, koirat oli olleet kahdestaan ja sitten ikkunasta näkyi, kuinka Taikuri yhtäkkiä nilkutti ihan kolmijalkaisena. Ei varannut painoa lainkaan sille leikatulle vasemmalle etujalalleen. Eiku koirat sisään ja tutkimaan, että näkyykö Taikurin jalassa ulospäin mitään. Ei näkynyt, mutta hirveän kipeä koira oli. Soitettiin eläinlääkäriin ja saatiinkin aika samalle illalle. Taikuri sai samantien 1,5 tbl Rimadyl 100 mg eikä se vaikuttanut mitään, koska ontui selvästi. Mentiin eläinlääkäriin ja edelleen siellä koira yritti tsempata, mutta oli siltikin selvästi ontuva.

Tutkimuksessa koira ei varsinaisesti reagoinut varpaiden, kynsien, anturoiden, jänteiden eikä ranteen taivutuksiin. Kyynärnivelessä oli liikeradan rajoitus sekä ojennuksessa että koukistuksessa, mikä tosin on odotettavissa kolmosen kyynärälle. Aristi myös olkanivelen koukistusta sekä olkanivelen yli kulkevan jänteen ja lapaluun harjanteen palpaatiota. Päädyttiin kuvaamaan etujalat rauhoituksessa.

Röntgenkuvissa ei ollut havaittavissa murtumia. Onneksi. Olkanivelet olivat siistit. Vasemmassa kyynärnivelessä oli selvät nivelrikkomuutokset, ei kuitenkaan irtopaloja eikä katkenneita nivelpiikkejä.

Lääkityksenä tulehduskipulääke Dolagist 120 mg 1tbl/pvä viikon ajan, sen jälkeen sitten 0,5 tbl/pvä viikon ajan. Lepoa viikko siten, että liikuntaa vaan tarpeiden teon verran. Sen jälkeen liikunnan lisäys asteittain.

Hintaa kertyi kivasti 371 eur, joten taas kerran toivon, että vakuutus korvaisi edes osan kuluista...


Oheisessa kuvassa on Taikurin vasen kyynärä tänään kuvattuna. Siitä on havaittavissa nivelrikkoa, mutta oli se silti ell:n mukaan yllättävän siisti kolmosen kyynäräksi.

Toivottavasti Taikuri parantuisi. Se on kaikesta omintakeisuudesta huolimatta omalla tavallaan kaikkein rakkain Musta ❤️.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti