Labbisriemua pakkasessa

Labbisriemua pakkasessa

tiistai 18. maaliskuuta 2014

Taipparikurssilla

Tänään oltiin Pimpulan kaa ekaa kertaa Vantaalla Petikossa taipparikurssilla. Kurssin järjestää Uudenmaan Noutajakoirajärjestö UMN, jonka jäsen siis olen. Kurssilla on meidän lisäksi labbis, tolleri ja kaksi flättiä. Pimpula tuntui olevan kurssin vanhin ja myös kokenein koirakko ainakin nomen suhteen.

Oli jotenkin jännä paikka Pimpulalle, kun lentokoneet jylisi vähän väliä yli joko laskeutuen tai nousten viereiseltä Helsinki-Vantaan lentokentältä. Pimpula tuijotti ekaa lentokonetta hyvin tarkkaavaisesti ja se varmaan luuli sitä linnuksi, kun se matalalla lensi yli...

Treeni alkoi perusosiolla, luoksepäästävyydellä ja puoliympyrän kaaressa istumisella. Pimpula onnistui hienosti, nousi seisomaan häntä heiluen kun sitä tultiin tervehtimään. Ei kuitenkaan hyppinyt vasten eikä muutenkaan erityisesti riehunut. Sen jälkeen oli luoksetulon testaus. Pimpulalla ei ongelmaa, jäi istumaan ainoana koirana ilman avustajaa ja tuli hienosti kaartaen luokseni.

Kun luoksetulot oli varmistettu, aloitettiin hommat. Vietiin yhdessä ryhmänä dameja yhden puun juurelle. Samalla kouluttaja heitti sinne lisää dameja ja puhalteli sorsapilliin. Sen jälkeen Pimpula aloitti, koska toimimme esimerkkinä eteen lähetyksessä, ja eikun koira hommiin. Hienosti haki ja toi damin suoraan mulle. Kaikki haki kaksi damia ja Pimpula "tyhjensi" sen vielä kun osa ei tuonut damia mukanaan pois. Yksi isompi häiriökin tässä tehtävässä meille sattui, kun tokalla noudolla toinen labbis pääsi irti ja hyökkäsi Pimpulan perään törmäten siihen. Pimpula ulahti, mutta se oli enemmän semmoista trinsessa-itkua. Nähtävästi sitä jännitti kuitenkin tosi paljon ja toisen koiran tullessa perään, oli hetken aikaa tosi epävarma. Koira kuitenkin kesti sen ja toi samalla reissulla damin vaikka häirikköä pilliteltiin pois. Eikä Pimpulassa ollut havaittavissa mitään ongelmaa tuon jälkeenkään.

Sitten tuli markkeeraukset. Tavallisia ykkösiä vain. Dami lensi noin 30 m koirasta. Noh. Eka dami lensi. Pimpula markkeerasi sen, mutta lähti kuitenkin hommiin noin 80 m päähän. Kouluttaja kysyikin, että "te vissiin treenaatte jo vähän pitempiä matkoja?". Pillitin koiran pois ja kokeiltiin uudestaan. Silloin onnistui hienosti ja dami tuli taas suoraan mun syliin. :)

Meidän osalta treeni loppuikin siihen, kun tuli jo pimeää ja Pim alkoi muutenkin väsähtää. Ei muutkaan enää mitään ottaneet. Juteltiin loppuun ryhmässä kaikenlaista.

Tähti pääsi myös ulkoilemaan, mutta karvaton Taikuri ootti autossa. Sitten tultiin kotiin ja nyt koirat on ulkoiltuaan ja syötyään hyvinkin unten mailla! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti