Labbisriemua pakkasessa

Labbisriemua pakkasessa

torstai 11. heinäkuuta 2013

Kurssipäätös

Niin se loppuu parempikin kurssi. Eilen oli siis maksullisen miehen tokokurssin viimeinen krt. Jokainen koira pääsi luokalta ja sai stipendin... ;)

Eniten yllätti Taikuri! :) Harjoiteltiin niitä ohituksia ihan tiellä sekä yksin että Tähtösen kanssa. Ja kuule, ei kuulunu koirasta äännähdystäkään... Olin ihan sanaton, kun koitin opelle selittää, että "ei se normaalisti tämmöinen oo"... Että normisti se aloittaa sen ulinan ja räkyttämisen jo kaukaa ja sitten mennään hirveetä riehuntaa ohi... Noh, se ope kertoikin, että ekalla kerralla hän näki jo kaukaa koirasta, että nyt sen ilme ja asento muuttui. Mutta koska itse olin ajantasalla, niin pieni nykäisy hihnasta ja pieni äännähdys multa riitti laskemaan Taikurin takaisin koiraksi mun alapuolelle... Eli kaikki rähjäämiset onkin ollut minusta johtuvaa. Sehän ei siis rähjää, jos vastaan tulee tuttuja koiria, ainoastaan vieraille se räkyttää. Sitten olin ihan varma, että kun Tähti on mukana, niin räkyttää. Mutta eipä kuulunu mitään. Ihan vaan ohiteltiin hihnat löysinä. Semmoisen havaitsin itsekin, kun aloin kerimään hihnoja tiukalle, niin heti silloin Taikuri jäykistyi ja alkoi tuijottamaan vierasta koiraa. Eli taas mun reaktio (apua, paniikki, hihna tiukalle) aiheutti koirassa vielä isomman reaktion... Noh, nyt kun tää on tiedossa, niin tarttee vähän harjoitella.

Pimpulan kanssa on edistytty hurjasti! Ekalla kerrallahan se ei kestänyt lainkaan sitä, että oisin seisonut sen vieressä, kun se istuu. Ja nyt se seuraakin jo hienosti. Maahanmenokin on parantunut eli mun ei oo joka kerta pakko ohjata kädellä ihan maahan asti, riittää kun ihan vähän näytän ja odotan. Malttikin sillä on kehittynyt hienosti. Tänään se äsken kantoi jo metallia, kun annoin lusikan kannettavaksi. Jee, kyllä tuosta vielä tokokoirakin tulee! :)

Ja kaiken kruunaa taitava Tähti Kaunoinen. <3 Sen kanssa on niiiiiiin mukavaa treenata, kun se osaa jo niin paljon asioita. Sillähän ei oikeesti ollut ees open mielestä mitään suuria ongelmia, vain vähäistä hienosäätöä se tarvitsi. Nyt on saatu monta hyvää vinkkiä tähän hienosäätämiseen ja syksyllä mennäänkin kokeisiin! Ihana Tähti. <3

Kaiken kaikkiaan jäi kyllä hyvä fiilis itselle näistä tunneista. Suosittelen tuota opea jokaiselle, joka haluaa saada käytännön läheisiä vinkkejä koiransa kanssa treenamiseen, olipa kyseessä sitten tokokoe tai ihan vaan arkielämästä selviytyminen. Kiitos tunneista opelle! :)

1 kommentti:

  1. Hienoa että olette olleet tyytyväisiä, se on tärkeintä että pienetkin ongelmat saatiin ratkottua ja yhteisellä koulutusmetodeilla. Hyviä koiria ja hienosti pidetty ja ajatukset kohillaan, mitäpä sitä muuta tarvitsee :)
    T: Toiminimi A.Kolulahti KaikenAikaa alias ope :)

    VastaaPoista