Labbisriemua pakkasessa

Labbisriemua pakkasessa

maanantai 17. marraskuuta 2014

Nomea Katteluksessa

Käytiin viikko sitten Pimpulan kans UMN:n kiitoskoulutuksessa Katteluksessa. Kouluttajana alo-ryhmälle oli Heli Kostian. Ryhmässä oli 5 koirakkoa ja harjoite oli wt-tyyppinen.

Harjoiteltiin alussa perusasioita, seuraamista ja malttia. Hyvä harjoite oli koirat rivissä istuen markkeerausten heitto ja ohjaajat haki ne markkidamit pois. :) Koirat oli vähän ihmeissään tästä ohjaajien liikkumisesta mutta eivätpä päässeet kuumumaan heti alussa. Sitten vietiin muistidameja motivoidusti ja otettiin siihen samaan parihommana rivistä markkeerauksia, että joka toinen haki muistin ja joka toinen markin. Sitten vaihdettiin puolia. Joillekin koirille, myös Pimpulalle, pohjan vaihto tuotti päänvaivaa. Esim. kohtuupitkä markki pellolta pitempääm heinikkoon. Vaikka dami jäi näkyville, niin se vaihtokohta toimi "seinänä". Mekin mentiin ihan lähelle, jolloin meni hakemaan damin. Pitkät linjat eivät tällä kertaa olleet meille ongelma, koska motivoidusti vietiin ne yhdessä.

Seuraamiseen sain vinkin, että jos koira syö ruohoa seuraamisen aikana (kuten Pim teki), niin silloin kontakti ylös ja ruoho saa jäädä. Sainkin päivän kuluessa seuraamista selvästi paremmaksi. Sitten otettiin eri mittaisia linjoja ja markkeerauksia. Hypättiin myös verkkoaidan yli, siis koirat hyppäs ja tehtiin myös lähialuehakua. Oli pitkä päivä mutta antoisa. Sain hyviä vinkkejä jatkoon ja olin tosi tyytyväinen kun Pim toimi hienosti. Ihana Pim ❤️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti