Labbisriemua pakkasessa

Labbisriemua pakkasessa

sunnuntai 10. elokuuta 2014

Naisten Haku

Nyt viikonloppuna järjestettiin Uudenmaan Noutajien toimesta vuotuinen Naisten Haku-nomekoe. Kyseessä on b-koe riistoilla. Kokeen keskuspaikkana toimi Inkoon Västankvarn.

Osallistuin Pimpulalla lauantaina ALO-luokkaan ja olin sunnuntaina koko päivän talkoilemassa AVO-luokassa. ALO-koe pidettiin Fiskarsin puolella ja AVO-koe oli siitä vähän matkaa Salon puolelle.

Tehtävien perusteella ALO ei ois ollu vaikee koe. Mut niin vaan meille ja mun treenikamuillekin kävi köpelösti. Pimpula ja Dara molemmat eivät lähteneet hakuun riittävällä innolla, joten tuomari keskeytti kokeen ja tuloksena siis ALO0.

Ensin oli siis haku, josta oli tuotava 3 lintua. Sen jälkeen siirryttiin seurauksessa niemen kärkeen, jossa oli lyhyt suora vesiohjaus lammikon yli saareen, jossa oli pieni lintu. Sitten tuli 2 ykkösmarkkeerausta, jossa toinen lintu tippui lämpäreen taakse loiskahtaen ja toinen lumpeitten sekaan avoveteen. Tämän jälkeen siirryttiin maaohjaukseen, jossa polku vetää oikeelle kaatuneen puunrungon väärälle puolelle ja kani on siis rungon vasemmalla eli toisella puolella. Sitten loppuun piti vielä hakuruudusta tuoda 2 lintua. Jäljet vedettiin Västankvarniin, joten joku joutui sinnekin. Mut me ei...

Matkat on tosi lyhyitä ja periaatteessa tehtävät helppoja. Mut en tiijä mikä Pimpulalle oikein tuli koska se lähti innolla ja meni veteen, jossa teki hakua. Sitten löysi lokin, mietti sitä pitkään ja siirtyi metsään, jossa löysi taas jonkun linnun, mutta tuli tyhjänä takaisin. Sain vielä luvan lähettää sen uudelleen, mutta sepä ei enää lähtenyt lainkaan liikkeelle. Joten tuomari keskeytti kokeen. 

Noh, tehtiin sitten sen jälkeen suoraan pieni damiruutu autojen luo ja ei ollut mitään ongelmaa, laukkasikin ihan eri tahtia kuin rannassa. Se kokeen hakuruutu oli siis rannassa osin vesikaislikkoa, osin kuivunutta ryteikköä ja osin tavan metsää. Selkeesti se oli liian vaikee meille. Tosin se ihmetteli myös sitä lokkia pitkään... Vaikka oltiin treenattu riistalla edellisellä viikolla 2 krt. 

Katotaan nyt miten jatketaan. Ens vkonloppuna pidetään riistatreenit. Mut en kisaa enää nomea tänä vuonna. Keskitytään tottikseen ja rallytokoon...

Suunnitelma: talven aikana laitan koiran kuosiin ja ens vuonna alo ja avo suoritettuna. Ehkä.

Onneksi aikaa on eli en kiirehdi.

Tänään tosiaan olin talkoilemassa ja oli kyllä kiva seurata AVO-luokkaa. Olin hakuruudun täyttäjänä ja sain kyllä hyvän jumpan kuskatessani lokkeja, korppeja ja harakoita metsään, kaislikkoon ja suolle. Mutta en tosiaan valita. Oli hyvä keli ja mukavaa seuraa ja tosi hyvä tilannepaikka seurata koetta! Sain myös kotiin vietäväksi yhden korpin, joten Pimpula pääsikin heti ihmettelemään sen hajua ja kantamaan sitä. Ihana Pimpula ❤️

Hakuruudun lähetyspaikka


Hakuruutua

Pimpula uimassa ennen koetta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti