Labbisriemua pakkasessa

Labbisriemua pakkasessa

lauantai 2. elokuuta 2014

Labradorien Derby

Käytiin sit osallistumassa Pimpulan kanssa lauantaina 2.8.2014 Pohjassa, Kisakeskuksen alueella järjestettyyn Labradorinnoutajien Derbyyn. Koe on luonteeltaan WT-tyyppinen, joka sisältää 4 rastia. Samassa yhdeydessä ratkotaan myös Labradorien Mestaruus, jonka tehtävät vastaavat VOI-tason WT-tehtäviä, ollen joiltain osin jopa vaikeampia.

DERBY

1. Rasti oli tavallinen ykkösmarkkeeraus metsässä, jossa lähetyspaikka oli rinteessä ja haku kohdistui alas. Dami heitetiin kaatuneen puun taakse, jossa katsottiin sitä kiertääkö koira puun vai meneekö yli tai ali. Pimpula karkasi lähetyksessä. Tuomari sanoi, että hän antaa luvan, kun voi lähettää ja kun hän sanoi "number eight" (joka oli siis starttinumeromme), niin Pim lähti. Se siis nollasi liikkeen. Muutoin nouto oli hyvä ja suoraviivainen, tosin palautus putosi taas maahan. Eipä se mua enää harmittanut, kun tiesin, että nollaksi se meni kuitenkin. Olen kuitenkin tyytyväinen koiraan, koska se ei panikoitunut toisista koirista alkupuhuttelussa eikä odottelukaan ollut ihan ylivoimaisen vaikeaa. Treeneistä on siis selkeesti ollut hyötyä. :) RASTIN TULOS 0/20 p. Tuomarina oli unkarilainen Csaba Karai.2. Rasti oli pellolla yhden koiran walk-up, josta ykkösmarkkeeraus koiran vasemmalle puolelle, kuitenkin niin, että välissä oli pieni kumpare. Dami siis putosi kumpareen taakse. Seuraaminen oli vähän ongelmallista, jouduin vähän juttelemaan koiralle, josta tuomari mainitsi ja se kyllä näki damin pudotuksen, mutta ei ihan tarkkaan markkeerannut sitä eli haulla nosti sen damin. Palautti käteen, kun muistin niiata. :) Olen kuitenkin tähänkin suoritukseen oikein tyytyväinen, koska ei olla walk-uppia treenattu ja kuitenkin dami nousi ylös! RASTIN TULOS 11/20 p. Tuomarina oli tanskalainen Jan Lorenzen.

Kakkosrastin odotuspaikalla oli Pimpulan sisko Zili ja sain hienon kuvan niistä.
3. Rasti oli ohjaustehtävä häiriömarkkeerauksella. Siinä siis heitettiin ampumisen kera häiriömarkkeeraus oikealle. Sen jälkeen tuli vasemmalle ampuminen suuntaan, jossa oli ohjausdami. Pimpula taas vähän paineistui siinä lähetyskohdassa. Markkeeraus jäi selvästi sen mieleen ja se ei oikeestaan nähnyt lainkaan sitä ohjauksen ampumista. Paikkaa korjattuani se kuitenkin lähti suoraan eteen kohti sitä ohjausdamia. Sitten muutama metri ennen paikkaa se kaartoi vauhdissa kohti markkeerausdamia, jolloin pysäytin sen pillillä. Se ei kuitenkaan vastannut pilliin heti, joten sen ohjaaminen damille olisi ollut siitä pysähtymiskohdasta aivan liian vaikeaa meille. Käskin sen siis pois sieltä kokonaan. Olen kuitenkin tyytyväinen suoritukseen kokonaisuutena, vaikkakin totean, että treenattavaa riittää ihan kivasti tulevalle talvelle. ;) Ainakin jos haluaa jatkaa WT-kokeissa ensi vuonna. RASTIN TULOS 0/20 p. Tuomarina oli unkarilainen Oliver Kiraly.4. Rasti oli pitkä ykkösmarkeeraus, jossa koiran piti ensin juosta alamäkeen ja sitten laakson toiselle puolelle ylämäkeen. Ampuja oli alamäessä ja heitto tuli tavallaan ampujan yläpuolelle. Lisäksi heittäjä liikkui sivusuunnassa poispäin damista. Aika monelle koiralle tämä oli vaikea tehtävä. Mutta niin vaan Pimpelipom teki täyden kympin suorituksen juoksemalla suoraan damille ja dami suussa takasin mun luo. Palautuskin onnistui ja tuomari sanoi "excellent dog and excellent work". Tämä kruunasi kaiken ja en voisi olla tyytyväisempi suoritukseemme. Ihana Pimpula ❤️ RASTIN TULOS 20/20p. Tuomarina oli tanskalainen Danny Frazer.


Vielä illallakin kun odottelin juhlaillallisen alkua oli näin lämmintä:


Derbyn tuloksia joillekin koirakoille, jotka eivät jatkaneet finaaliin:


Juhlistin osallistumistamme pienellä kuohuviinillä juhlaillallisella.


Oli kyllä mahtava kokemus osallistua! :) En voi sanoa, että ensi vuonna uudestaan, koska Derby on avoin alle 2-vuotiaille koirille, jotka eivät ole aiemmin osallistuneet Derbyyn. Mestaruus on ainakin tällä kokemuksella aivan liian vaikea meille, mutta katsotaan sitä sitten vuoden kuluttua. Olisihan se hieno jatkaa Derbystä Mestaruuteen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti