Labbisriemua pakkasessa

Labbisriemua pakkasessa

maanantai 14. huhtikuuta 2014

Starttaritreeniä

Tilasin sit itelleni ihkaoman starttipistoolin panoksineen. Saan nyt treenailla paukkujen katveessa. Ekalla kerralla käytiin testaileen anopin pellolla ja Taikuri oli jotenkin niin ihana, kun se vaan istui ja katsoi taivaalle. Mitään ei kuitenkaan pudonnut, joten tyhjä reissu varmaan sen mielestä. Pimpula hivenen reagoi silloin, mutta ei mitään isoa.

Sen jälkeen olen nyt treenaillut kaksin Pimpulan kanssa. Pidän koiran irti, käskyn alla sivulla istumassa. Sanon kvaakkvaak ja ammun starttarilla, tietenkin poispäin koirasta ja sitten heti heitän damin perään, siihen samaan suuntaan, jonne ammuinkin. Ja sit hetki ja hae-käskyllä koira perään. Kyllä se alkaa koko ajan mennä paremmin. Onneksi koira on iloinen siitä damin hausta, joten uskoisin, että se tokenee ajan kanssa. Mitä lie koiran muistiin jäänyt tässä välissä kun se on muuten niin helvetin hyvä nomessa ja sit kuitenkin oli paukkupeikkoja jäänyt mieleen...

Taikurille tämänon ollut hyvää treeniä myös pääsiäisen luonnetestiä ajatellen. Eli siellähän katsotaan myös laukausvarmuutta, joten jospa se saisi sen tarvittavan kolme plussaa... ;)

Eilen käytiin tottistelemassa Hiiden Haukkujen kentällä koko lauman kanssa. Taikuri ja Pimpula oli mukana arkitottiksessa ja siellä tehtiin perusjuttuja. Oli luoksepäästävyyttä ja vähän paikalla makuuta ja sitten oli semmoinen seuraamiskaavio. Pimpula oli ihan puhki jo puolen tunnin jälkeen ja sitten vaihtoin Taikurin tilalle. Taikuri teki samaa kaaviota ja vähän itsenäistä paikkamakuuta. Käytiinpähän senkin kanssa vieraalla kentällä treenailemassa. Taikuri tosin ei mistään yleensä välitä, joten oli hyvä treeni sitäkin havahduttaa.

Tähti oli toko-ryhmässä, jossa oli aiheena luoksetulo. Tavalliset alo-luokan luoksetulot onnistuivat myös häiriössä ja kun kokeiltiin sitä avo-luokan pysäytystä, niin saatiin kouluttajalta kehuja siitä, että koiran suunta on taaksepäin. Otin myös hihnaseuraamista, joka onnistuikin mielestäni ainakin kohtuullisen hyvin, joten huhtikuun kokeessa on ainakin treenien perusteella hyviä onnistumisen mahdollisuuksia. Paikkamakuu onnistui myös erinomaisesti vaikka vieressä oli koiria, joita palkattiin ja jopa vapauteltiin. Olin osan aikaa myös piilossa, joten oli kyllä hyvä treeni. Ihana Tähti ❤️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti