Labbisriemua pakkasessa

Labbisriemua pakkasessa

sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Nomea ja kaverikeikkaa

Oltiin tänään treenaamassa nomea Inkoossa semmoisella wt-kokeessa käytetyllä isolla lammaslaitumella. Noh, uskalsin päästää siinä alussa Taikurinkin riehumaan koirien kanssa irti. Oli muuten ihanaa katsoa kun 5 labbista ja pari flättiä riehuu keskenään ilman mitään ongelmia. ❤️

Sitten tehtiin kaikille vähän samanalaisia harjoitteita. Oli ykkösiä ja kakkosia semmoisen ojan yli. Lähetys oli mäen päältä ja ja oja keskellä ja dami tavallaan ylämäessä. Kokeneilla pitkät matkat ja nuorilla lyhyemmät. Taikurille sit laitettiin pitkällä matkalla ykkösiä, kun se monesti toimii paremmin haastavammassa tilanteessa. Ja sehän haki. Palautukset se sylkee jalkoihin, mutta siis markkeerasi ja haki! Ja tuli vielä mun luo! :) Pimpula haki ekat damit tosi läheltä ykkösinä eikä mitään ongelmaa! Sitten tehtiin sama kakkosina eikä siltikään mitään ongelmaa. Sen jälkeen vielä vähän pidennettiin matkaa ja ei ongelmaa. Se ylitti ojan hirveellä loikalla, mutta eipä pudottanu damia! Tähtikin sai hakea kakkoset lyhyeltä matkalta. Wautsivau mun tessuja! 

Sit mentiin laitumen toiselle puolelle ja siellä oli markkeerauksia semmoisen uintileveän puron yli. Ja kyllähän Taikuri haki. Vähän se ekalla kerralla mietti siinä rannassa, mutta sit meni ja haki. Siinä oli sama juttu, että ylämäestä lähetys, puron oli alhaalla ja sit ylämäkeen nouto. Voi että! Tuo pikkupoika vaan haki ja olihan innoissaan. Pimpulalla oli alkuun ihan rannasta se lähetys ja sitten kun hoksasi, että mikä juttu oli kyseessä, niin pystyin jo matkaakin vähän kasvattamaan. Palautuksetkin meni kohtuullisen ok, tosin se ehtii mun luo, mutta sit sylki damin maahan ja ravisti itseään. Tuota joudutaankin treenaamaan, ettei ravistaisi dami suussa.

Sit vaihettiin vielä kerran paikkaan ja oli linjaa sen saman puron yli, mutta siis eri paikassa. Ja silleen motivoituna, että koirat sai nähä kun dameja vietiin sinne, mutta koirat siis ootti pellolla ja sit vasta lähetys kun se viejä oli tullut pois sieltä. Kyllä oli pikkukoira ja Taikuri hommissa! Molemmilla aloituspaikka oli ihan rannassa ja ne sai ensin katsoa kun kokeneet meni yli pitemmältä matkalta. Pimpula haki sieltä kolme damia ja oli kyllä mukavaa katsoa!

Tähti sai ottaa loppuun yhden linjan kuivalla maalla, kun sillä oli se kaverikoirakeikka vielä jäljellä. Se menikin hienosti ja Tähti oli kyllä ansainnut nuo treenit.

Ne muut sanoikin mulle, että mää aliarvioin ihan liikaa Taikuria. Joo, varmasti pitää paikkaansa, mutta millä ihmeellä saisin sen luoksetulon niin varmaksi, ettei se alkaisi länkyttään mulle sitä tasajalkahyppyä... Ei meinaan taaskaan oo pitkä aika kun se viimeksi länkytti... :D Tuollahan oli turvallista pitää irti, kun oli aidattu lammasaidalla koko hehtarin pelto...

Noh, olin silti tyytyväinen kaikkeen, kun eilinen Pirkan Damit meni vähän penkin alle Pimpulalta ja sit vielä Taikurin yllärit tänään! Wautsiwau sanon mä! 

Käytiin vielä iltapäivällä Nummelan Kaarikeskuksessa Tähtösen kanssa tapaamassa mummoja ja pappoja. Oli kyllä rentouttava päätös viikonlopulle, kun koirakin tykkäsi rapsutteluista. Tuolla Kaarikeskuksessa on vielä koiraystävällinen lattia, kun se ei luista, niin oli turvallinen Tähtösellekin. ❤️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti