Labbisriemua pakkasessa

Labbisriemua pakkasessa

lauantai 24. elokuuta 2013

Kaislikkotreeniä ja Lohjan järveä

Wautsiwau mikä lauantai!

Eka mentiin Pusulanjärvelle oikeisiin sorsanmetsästyskaislikkotreeneihin. Mukana oli Taikuri ja Pimpula. Koirat joutuivat matkustamaan veneessä, mikä oli uusi juttu. Alkuun molemmat oli aika levottomia, mutta Taikuri rauhoittui nopeasti ja sitten hetken kuluttua Pimpulakin alkoi rauhassa istua.

Mentiin ensin semmoiseen matalarantaiseen ruovikkoon pönöttämään. Damit lensivät molemmille koirille sekä avoveteen että vastapäisen kaislikon reunalle, lumpeiden taakse. Matkaa oli noin 15-25 m. Alussa Taikuri ei hokannut lumpeiden takaa damia, mutta kun otin sen takaisin, niin sitten homma pelitti. Sama juttu palautuksissa, että ekan puotti aika kauas minusta, mutta kun vaadin hakemaan, niin sen jälkeen ei ollut mitään probleemaa siinäkään. Avovesihaut eivät olleen ongelmana kummallekaan. :)

Sitten samaa treeniä Pimpulalle. Se vähän kuumui odotuksessa, mutta hiljeni hyvin, kun nyppäsin hihnasta ja sanoin "hiljaa". Ja se oli niiiiiiiin innoissaan oikeista hommista, että oksat pois. Koira markkeerasi hienosti jokaisen heiton ja toi ihan mun jalan juureen ne damit. Voi että oli hieno pikkukoira! :)

Sitten siirryttiin ruovikossa semmoiseen kohtaan, jossa oli äkkisyväranta, uintimatkaa noin 10m ja sitten vähän loivempi ranta vastapuolella. Voi jösses mitä noutoja noi kumpikin esitti. Ja vieläpä niin innoissaan, että teki tiukkaa saada ne lopettamaan. :) Oli kyllä hienoa lopettaa "kesken", koska nyt saatiin niin monta onnistunutta suoritusta kummallekin.

Loppuun vielä käytin Tähtösenkin uimassa ja se sai kans hakea pari damia. Tuo treeni olisi ollut varmasti liian rankka sen lonkille, joten se sai tehdä sitä mistä tykkää eniten. Uida helpossa vedessä ja tuoda kivoja ykkösmarkkeerauksia rantaan. :)

Aivan mahtava aloitus päivälle! Sitten seuraa jatkoa.

Minä sain eilen haasteen. Lähdenkö pyöräilemään Lohjan järven ympäri? Noh, koska sen verran hullu pitää olla, niin minähän lähdin. Käytiin sitten vielä rykäisemässä miehen siskon kanssa 68,6 km (Sport Trackerin mukaan). Aikaa meni 4h28 min ja kaloreitakin kului kivasti, 2628 näytti Suunnon mittari kun päästiin takaisin Lohjan keskustaan (josta siis aloitimmekin reissun).

Alkumatka oli nyt jälkeenpäin ajateltuna ihan hullua ylämäkitreeniä tämmöiselle amatööripolkijalle. Sammatin jälkeen vähän helpotti, kun pääsi polkemaan tasamaata Karjalohjalle. Sieltä oli taas nousua Salon tielle, jossa oli melkoisia nousua ja vastaavasti hyviä alamäkirullauspaikkoja. Sitten Mustion padolta oli pelkkää nousua muutama kilsa Mustion taajamaan. Sieltä oli taas tasamaata Virkkalaan. Virkkalasta oli vielä yksi nousu Tynninharjulle ja siitä sitten lasketeltiin loppumatka keskustaan. Huhhuh sanon mä. Mutta niin tuli sekin reissu tehtyä.

Nyt on kyllä kaikkensa antanu olotila! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti