Labbisriemua pakkasessa

Labbisriemua pakkasessa

sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Nollia siellä ja nollia täällä

Tämä ohjaaja se onnistuu aina saamaan nollia koirilleen... Ainakin noutajien metsästyskokeista. :(

Käytiin Taikurin kanssa eilen Raumalla Labradorikerhon taipumuskokeessa. Tuomarina oli Ari Huttunen.

Tuloksena oli harmittavasti NOU0 (pääsi jäljelle). Taikuri siis toi järvestä ne vaaditut 2 lokkia ja sain palautuksetkin käteen, kun ranta oli äkkisyvä. Sen jälkeen siirryimme metsään, jossa oli hakuruutu. Taikuri teki saman kuin Pimpula eli jäi tuijottamaan ampujaa eikä katsonut lainkaan sinne metsään minne se heittovaris lensi. Nämä eivät tosin ränkättäneet mitään ennen ampumista, joten koira ei periaatteessakaan voinut keskittää katsettaan tms. Varsinkaan kun kyseessä ei ole valmis metsästyskoira.

Noh, kuitenkin hakuruutu onnistui jotenkuten. Tuomari ei auttanut lainkaan koiraa, mutta sain viedä koiran melko syvälle metsään ja niin se sieltä toi 5 varista. Sitten Taikuri piti vielä lähettää, koska tuomari halusi tietää lähteekö se vielä oikeasti tekemään sitä hakua. Taikuri lähti ja kävi aika kaukanakin, joten sen perusteella pääsimme jäljelle. Huhhuh. Olinpas iloinen! :)

Jäljet vedettiin ja kun meidän vuoro tuli, oli jälki vedetty metsän sijasta pellon reunaan. Näytin Taikurille lähtökohdan ja se lähtikin hienosti etenemään. Ja meni hyvin lähelle kania suoraan jäljen päällä. Sitten tuli semmoinen erilainen maastonkohta, oisko ollut joku traktorin kääntöpaikka tms. Niin sen yli Taikuri ei sitten enää mennytkään. Kani olisi ollut tämän kohdan toisella puolella melkein tiessä kiinni. Sain lähettää uudelleen ja sama juttu. Kolmannella kerralla Taikuri ei enää lähtenyt.

Ensimmäistä kertaa elämässä Taikurilla ❤️ loppui itseluottamus. Tuomarikin harmitteli asiaa, kun sitten haettiin se kani jäljentekijän kanssa. Jäi niin hilkulle se hyväksytyn saanti...

Mutta ei voi mitään. Nollia siellä ja nollia täällä... Huono ohjaaja, eihän se koiran vika oo.

Sain onneksi Pomarkusta myös NOU-paikan, joten kokeillaan siellä viikon kuluttua uudelleen. En olisi muuten edes kokeillut, mutta koska menen sinne joka tapauksessa Pimpulan kans alokkaaseen, niin samahan Taikuri on ottaa mukaan taipuilemaan.

Tänään jatkuu treenit ja Taikuri ei tee muuta kuin jäljen. Pim saa ottaa koko setin ja Tähti saa olla vapaalla juoksun vuoksi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti