Labbisriemua pakkasessa

Labbisriemua pakkasessa

tiistai 7. tammikuuta 2014

Uusi leikkaus

Eilen sitten illalla hoksasin kuinka Pimpulan kaulan oikealla puolella oli imusolmuke tms. turvoksissa. Lisäksi se leikkaushaavan ympärys oli myös turvoksissa ihan kunnolla. Iho oli kuitenkin siisti sekä haavan ympärillä kuin itse haavassakin. Soitin kuitenkin varuiksi sinne Herttaan ja kysyin neuvoja. Heidän mielestään ei kannattanut huolestua. Leikkaushaava kuulemma reagoi helposti niihin ommelaineisiin yms, joten turvotusta esiintyy. Varattiin kuitenkin jo silloin illalla netin kautta lyhyt 15 min ell-aika tuohon Nummelan Vihtivettiin. Ja onneksi varattiinkin. Aamulla myös Taikurin vasen silmä oli muurautunut umpeen, joten sekin pääsi siinä siivella tutkimuksiin.

Pimpulan kohdalla ell hätääntyi siitä leikkaushaavan turvotuksesta. Hänen mielestään se kaulan turvotus johtui todennäköisimmin jostain pistoksista, koska se turvotus oli laskenut aamuun mennessä todella paljon. Mutta se vatsa näytti hänen mielestään ihan kamalan epänormaalille. Paikalle hälytettiin toinen ell, joka otti hoitaakseen sekä Pimpulan että Taikurin. Tehtyään kliinisen tutkimuksen, hän päätti, että Pimpula avataan uudelleen, joten eiku nukutusaineet kehiin. Oheisessa kuvassa Pimpulan on juuri nukahtamassa. ❤️


Leikkauksessa selvisi, että Pimpulan mahan haava-alue oli ihon alta tulehtunut. Lihaskerroksen päällä oli tulehduspesäke märkäeritteineen. Kuolioitunut ja tulehtunut kudos jouduttiin poistamaan. Kohdunkaulan alueella oli toinen suuri tulehduspesäke. Myös munasarjojen ligatuurien kohdalla oli tulehduspesäkkeet. Kaikki muuttunut kudos poistettiin ja tilalle oli laitettu uudet ligatuurat. Vatsaonteloa huuhdeltiin runsaasti ennen sulkemista. Leikkaus meni hyvin, mutta kipeähän se koira nyt on. 

Eli toipuminen alkoi alusta ja lääkitystä muutettiin vahvempiin. Nyt kipulääkkeenä on alkuun Tramal ja sitten jatko Rimadylilla. Lisäksi antibiootti muuttui Kesiumista Synuloxiin. Voi jösses!

Taikuri tosiaan alkoi jo eilen illalla pikkuisen siristämään sitä vasenta silmäänsä. Laitoin siihen silloin keittosuolaliuosta, kun näillä on aika usein pientä punoitusta silmissä. Mutta nyt löytyi oikea diagnoosi koiran siristelyyn ja silmän muurautumiseen. Taikurilla löytyi selvä reikä vasemman silmän verkkokalvosta ja sidekalvontulehdus oikeassa silmässä. Hoitona Oftan Akvakol-tippaa 4h välein, yöksi Oftan Chlora-voidetta sekä Loxicom-kipulääkettä. Taikuri ei vaikuta millään tavalla onneksi kipeältä, joten en ole huolissaan siitä. Luonnollisesti tuo silmän vaurio on tullut todennäisesti eilen metsästä, kun se riehui siellä irti Tähtösen kanssa. Oisko joku oksa tökännyt silmään tai sitten esim. Tähtösen kanssa riehuessa joku kynsi tai kivi on osunut silmään. Tiedä häntä. Ell:n mukaan tuommoiset on kuulemma yleisiä irti olevilla koirilla. Noh, aika ja tuo lääkitys parantavat silmän. Enkä aio pitää koiriani jatkossakaan koko aikaa hihnassa. Maaseudun onni on, kun voi pitää koiria turvallisesti irti omalla pellolla tai omassa metsässä. :)

Nyt mulla on mennyt melkein 2000 eur tuon Pimpulan hoitamiseen viikossa, joten vakuutuskorvauksia odotellessa... Taikurin 70 euron lasku tuntui karkkirahalle sen jälkeen. Onneksi on vakuutus jokaisella koiralla, joten nyt siitä on oikeesti hyötyä! 

Joku kerkesi jo kommentoida minulle, että huoleton on koiraton! Niin varmaan onkin. Mutta en ikinä pystyisi elämään ilman mustaa hännänheiluttajaa... ❤️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti