Labbisriemua pakkasessa

Labbisriemua pakkasessa

keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Liitelyä ja teoriaa ja ell-keikkaa

Tänään oli opettavainen tokoilu. :) Ohjaaja oli myöhässä liikenneruuhkan vuoksi, joten päätin sitten aloitella itsekseni liitelyllä, jotta koira olisi innokkaana tunnilla. Koirana oli Pimpula, koska Tähti sairastui maanantaina niin kovasti, että käytiin pariin otteeseen lääkärissä...

Eli liideltiin alkuun. Pimpulaa putkeen, putkeen ja putkeen. Sitten mentiin matalaa ja loivaa A-estettä ja hypittiin ihan miniesteitä. Olipa kivaa ja koira oli "vähä" energinen. Tehtiin lyhyttä tehtävääkin eli putki ja hyppy peräkkäin. Pimpula oli niin innoissaan! :)

Sitten koira autoon hetkeksi ja odoteltiin opea. Open tultua paikalle menimme ensin kentälle. Koska koira ei jaksanu keskittyä minuun koko sitä aikaa, minkä ope kertoi teoriaa, niin se sai olla irrallaan rennosti ja nuuhkia poikkeuksellisesti maata. Tämä sen vuoksi, että Pimpulahan kellistyy kaikille aikuisille ja nytkin kentän toisessa päässä oli vieras koira treenaamassa. Jihaa, eka kerta kun Pimpula pystyi olemaan kentällä RENNOSTI vaikka siellä oli muitakin! :D Loppuun otettiin yksi luoksetulo lelupalkalla ja siihen loppui treeni tällä kertaa. Koira oli ihan superhieno, rento ja ihana pikkukoira.

Tähti tosiaan sairastui maanantain aikana. Koirat sai viikonloppuna luita syödäkseen kun meijän porukat oli meillä kylässä. Noh, en edes kiinnittänyt huomiota, että Tähti söi liikaa, koska Taikurilla on paha tapa piilottaa luut ensin maahan. Oisko Pimpula kaivanu ne ylös ja Tähti sitten pistellyt poskeensa. Joka tapauksessa Tähti ei todennäköisesti käynyt koko sunnuntaina kakilla.

Maanantai-aamuna vein ne hölkkälenkille ja ihmettelin kun Tähti kävi varmaan 50 krt kakilla. Tai no ei sieltä mitään kunnollista tarviketta tullut, joten aattelin, että sillä on joku kevyt rippe-ripuli päällä niitten luitten takia. Illalla kun tulin töistä kotiin ja annoin koirille iltaruokaa, hoksasin, että kaikki eioo kunnossa. Tähti ei koskenutkaan ruokaansa (possun sydäntä). Kokeilin vielä nappulalla ja ei koske. Soitin miehelleni, että kävikö koira päivällä kakilla ja mies vastasi, että ei, mutta yritti varmaan 20 krt.

Eiku puhelin käteen ja soitto Lohjan eläinlääkärin päivystykseen. Lähdettiin sitten samantien vastaanotolle, jossa ell totesi, että nyt on maha kuopalla, kylkiluut näkyy ja suoli on täynnä kivikovaa tavaraa. Tähti rauhoitettiin, laitettiin tiputukseen ja sille tehtiin suolihuuhtelu. Huuhtelussa suolesta tuli ulos kivikovia kakkikikkareita ja isohkoja luun sirpaleita. Päästiin sitten jossain vaiheessa yötä kotiin. Koira nukkui aamuneljään saakka ja sitten menin sen viereen nukkumaan ja käärin koiran peittoon, kun se tärisi niin kovin.

Aamulla mentiin takaisin ell:n vastaanotolle, jossa tiputus jatkui. Tähti kävi sitten aamulla tekemässä kunnon kakit, joten ell:n mukaan tilanteen pitäisi helpottaa nopeasti. Ja niin se tekikin. Tähti oli jo tiistai-iltana paljon pirteämpi ja söi hyvällä ruokahalulla riisiä ja raejuustoa. Illalla annoin jo vähän lihaa sille syötäväksi. Mutta olihan pelottava tilanne. Huoh, onneksi selvittiin vähällä. Ja onneksi on vakuutus koiralle, oli meinaan ihan kivan hintaiset keikat...

Taikuri puolestaan pääsee Kaverikoirien testiin, josko siitä tulisi virallinen Kaverikoira. Kerron lisää, kun testi on pidetty! :) Taikuri on myös kasvattanut itselleen taas talviturkin. On muuten hienon näköinen kiharakarvainen labbis mulla... ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti