Labbisriemua pakkasessa

Labbisriemua pakkasessa

sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Uintia ja nomeilua

Eilen käytiin taas uimassa Hyvinkään hallissa. Kyllä menee puoli tuntia nopeaa, kun koirat jaksavat kumpikin hyvin hakea koko ajan dameja. :) Taikuri vinkuu koko muun ajan hallissa. Siis kun odotellaan alkua ja sitten kun tehdään loppupesuja. Sillä on valtava palo uintiin. Se ei varmaan muuta tekisikään kuin uisi... Tähtikin innostui kovasti uimisesta ja eilen niitä kumpaakin luultiin pentukoiriksi, kun olivat niin reippaita uimareita. No onhan ne yhenlaisia pentuja kumpikin... ;)

Tänään oltiin taas pitkästä aikaa aamulla nomeilemassa. Ja oli kivaa!! Tähtöseltä onnistuu jo kakkosmarkkeeraus tutussa paikassa ja jopa sokkolinjallekin se lähti. Eka kerralla meni kyllä ohi, kun ei pysähtynyt vaikka merkkasin, mutta löysi sitten kuitenkin senkin damin. Sitten tehtiin ykköstä ja muistilinjaa, mutta ne on tosiaan tutussa paikassa jo helppoja Tähtöselle. Sitten Taikuri yllätti hyvillä ykkösmarkkeerauksilla. Oli pitkä matka ja dami tippui puun taakse, mutta kovasti koira yritti ja lopulta löytyi damit. Sitten oli muistilinjaa ja se alkaa hyvin sujua siltäkin. Palautukset menee "huonosti", kun se pudottaa damit maahan, mutta päätin olla ottamatta stressiä siitä, koska Tähtikin pudotti viime syksynä aina maahan. Eli jospa se ajan kanssa onnistuisi, koska kyllä se kotonakin tuo aina kaiken suoraan käteen.

Treenin lopussa harjoiteltiin kanin jälkeä. Tähti jäljesti ensin tosi hyvin, mutta päästyään kanin luo, se kääntyi katsomaan mua ja selvästi odotti ohjeita. No pyysin sen pois sieltä ja kokeiltiin uudelleen siten, että mää otin muutaman metrin sen perässä, vähän samaan tyyliin kuin verijäljestyksessä. Sitten  hitaasti jäin paikoilleen ja menin puun taa piiloon. Silloin Tähti otti kanin suuhunsa ja lähti tulemaan kohti. Kun se näki mut, kehiin sitä ja kovaa. Oli hyvä lopetus treenille ja palkkioksi koira sai tuoretta hirvenlihaa! Taikurin eka jälki tyssäs jo ennen alkua, kun se hoksas sen oikean kanin ja päätti mennä sinne. No sitten mentiin jälki hihnassa. Se tarttui puolessa välissä siihen jälkeen, jolloin vapautin sen itsenäiseen työhön. Ja hyvin se toikin sitten sen tekokanin mulle.

Että työntäyteinen viikonloppu oli koirilla ja nyt ne veteleekin unta ihan täysillä! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti