Labbisriemua pakkasessa

Labbisriemua pakkasessa

sunnuntai 29. heinäkuuta 2018

Elokuu kolkuttaa...

Niin se kesävapaa oli ja meni. Elokuu on jo ovella ja ens viikolla kurvailen taas töihinkin. Koirien kanssa on puuhasteltu kaikkea, käyty kokeissakin.

Loman alkuun painuttiin asuntovaunun kanssa Surkeelle perinteiselle Jummi-Jammi Weekendille. Oli kyllä niin huippu loman aloitus, että oksat pois. Pimpula pääsi treenaan kunnolla avo-ryhmään Tenhusen Matin oppiin ja kyllä saatiinkin monta hyvää vinkkiä. Passo ei siellä treenannut lainkaan kun alo-ryhmät oli täynnä. Taikuri oli mukana seurakoirana. Oli ihanaa aamuisin ja iltaisin käyttää koirat lenkillä siellä isoilla pelloilla kun pystyi kaikkia pitämään irti. Yks käärme nähtiin koko vkonloppuna ja sekin oli jo valmiiksi kuollut. Uimassakin kävin ja tänä vuonna siis melko aikaisin.

Sitten juhannuksen maissa käytiin eka pohjoisen reissu, ilman vaunua tosin. Sekin oli kivaa, käytiin mm. Iissä kävelemässä luontopoluilla. Kotia tultiin vitostietä pitkin ja oli mukava reittivalinta.

Kesä-heinäkuun vaihteessa lähdin taas asuntovaunun kanssa Tammelaan. Ensin olin talkoissa SMN:n wt-kokeessa ja siitä jäin sitten sujuvasti SNJ:n kesäleirille. Leirikoirana oli sitten vuorossa Passo, joka oli Mira ja Juha Qvickin wt-ryhmässä. Passo oli nuorin koira mutta ei mitenkään huonoin. Olen siis osannut luotsata sitä eteenpäin ihan hyvin tähän mennessä. Kuuma se on mutta maltilla täytyy yrittää. Leirin tokokokeeseen osallistuin Pimpulan kanssa, Labradorikerhon maksaessa osallistumismaksun joukkuekisan vuoksi. Varsinainen joukkuetulos jäi saamatta koska molemmat evl-koirat aloittivat juoksut. Kokeen tuomarina oli tiukka Ralf Björklund ja me saatiinkin täpärästi kakkostulos. Pimpula nollasi taas perinteisen liikkeestä maahanmenon ja estehyppyynkin jouduin käyttämään tuplakäskyn. Selkeästi ulkokisat eioo meitä varten... Eli vieläkin on tokon eka  koulutustunnus yhtä ykköstulosta vailla.

Sitten 12.7 osallistuin Passon kanssa Hirvensalmella nome b-kokeeseen. Vaikka koira kuumeni kokeen kulkiessa niin, kappas vaan, saatiin ALO1-tulos! Jee! Itku pääsi kun koira tuli jäljeltä iso pupu suussa ja sain sen käteen. 14.7 ajeltiin sitten Liiansaareen wt-kokeeseen. Passo nollasi ekan rastin ja sai siksi nolla-tuloksen, Pimpula nollasi kaikki ohjausosiot avossa. Sinällään ärsyttää kun se osaa markkeerata hiton hyvin ja tekee hyvää hakua mutta ohjaus on vaikeaa, mikäli siinä on häiriöitä alla. Ja niitähän ne avossa juurikin on... En kuitenkaan masentunut, koska osasin sitä odottaa. Nyt vaan lisää treeniä Pimpulalle ja sitten syksymmällä uudestaan. Passo ei starttaa enää tänä vuonna nomessa, koska en halua ruokkia sitä kuumumista. Treenailen hissukseen mutta en kisaa.

Pimpula pääsi Labradorikerhon joukkueeseen rallytokon SM-kisaan ja sehän tarkoittaa sitä, että elokuu on rallytokon treenikuu. Reeta lupasi auttaa, hän on myös Rauhan kanssa samassa joukkueessa.

Passon kanssakin pitää treenata rallytokoa ja tokoa. Aion osallistua sillä johonkin rallytokon alo-kisaan kunhan saan maahanmenon varmaksi. Sitä onkin nyt melkein joka päivä treenattu... Ja se alkaa siis sujua!

Taikuri eioo oikeestaan mitään tehnyt muuta ku uinut veneen perässä. Ollut kyllä hitonmoinen kesä helteineen. En valita mutta on jäänyt kyllä treenit vähiin kun en viiti näillä keleillä hirveesti juoksuttaa koiria. Taikuri lähtee aina niin reippaasti veneen perään että! Ihana Taikuri ❤️

Tässä vähän kuvia kesältä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti