Labbisriemua pakkasessa

Labbisriemua pakkasessa

sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Nomea

Tänään treenattiin nomea Sysmässä Pasi Pöppösen koulutuksessa. Olin Pimpulan kaa AVO-VOI-ryhmässä.

Tehtiin alkuun malttiharjoite. Koirat jätettiin riviin ja itse siirryttiin noin 15-20 m päähän. Pasi heitteli damejä koirien yli. Sen jälkeen satunnaisessa järjestyksessä otettiin ne yksitellen ylös. Hyvin meni, kukaan ei karannut toisen perään ja jokainen lähti vuorollaan. Koirat oli hivenen yllättyneitä tällaisesta aloituksesta.

Sen jälkeen siirryttiin metsäsaarekkeen toiselle puolelle, jonka viereen mentiin katsomaan markkeerausheitto. Sen jälkeen koko rivi kääntyi ja lähti kävelemään poispäin. Tällä välin avustaja nosti heittodamin pois ja sille alueelle jätettiin kaksi damia piiloon eli nenähomma. Pimpula kokemattomimpana aloitti lyhyellä matkalla. Hyvin meni, ei mitään ongelmaa etsiä dami. Kun koko rivi oli käyty läpi, tehtiin sama uudestaan mutta pitemmältä matkalta.

Tämän jälkeem siirryttiin taas metsäsaarekkeen toiselle puolelle ja katsottiin rivissä kuinka Pasi heitti dameja ja ampui samoissa paikoissa missä edellisen tehtävän damit putoilivat. Maahan jätettiin damipalloja isojen damien sijaan. Tästä metsäsaarekkeesta poispäin noin 150-200m oli pienempi kivisaareke, jonne me kokemattomat vietiin muistiin dameja, jokaiselle 2 kpl. Tämän jälkeen kokoonnuttiin metsäsaarekkeen eteen, josta aloitettiin walkup kohti kivisaareketta. Avustajat ampuivat ja heittivät dameja edessämme, kuitenkin eri kohdassa kuin kivisaareke. Pasi ampui ja heitti damipalloa metsäsaarekkeen viereen. Tehtävässä me kokemattomat haettiin niitä muistissa olevia damipalloja metsästä ja dameja kivikasasta suorina linjoina ja kokeneet haki näitä heitettyjä. Sitten vaihdettiin siten, että me haettiin ensin niitä heitettyjä, jotka tuli sillä kertaa linjojen päälle eli hajualueen ylityksiä oli sitten näille kokeneille. Oli kyllä hyvä tehtävä ja Pimpula hukkasi vain yhden markkeerauksen kun ei enää muistanut sitä, onneksi minä muistin!

Loppuun otettiin vielä muistit meille yhteen metsänurkkaan ja draivi oli edessä olevassa metsässä. Tämän jälkeen me haettiin ne viistosti olevat muistit kun kokeneet haki edestä sokkolinjoiba damit draivin kulkualueen yli. Onnistuttiin näissäkin!

Olen niin tyytyväinen! Pimpula ❤ Koira toimi ja oli ihan superkouluttaja tämä Pasi Pöppönen.

Kiitos kun päästiin osallistumaan! Kuvat Vekku Bruun.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti