Labbisriemua pakkasessa

Labbisriemua pakkasessa

tiistai 8. joulukuuta 2015

Kulunut vuosi ja ajatus ensi vuodesta

Pimpulan (Jummi-Jammin Moonbeam) koeura oli tänä vuonna jäissä. Muutama koe eri lajeissa piti kevään ja kesän aikana peruuttaa kun tuli ell-käyntejä lääkityksineen. 

Startattiin 3 wt-koetta alokkaassa, kaikista tuloksena nolla mutta pistemäärä kasvoi tasaisesti yltäen vikassa kokeessa 19, 17, 17 ja sitse surullinen 0. Yks bee-koe nollatuloksella mutta kaikki tehtävät saatiin suorittaa. Iso ongelma oli treeneissä saada Pimpula nostamaan lokki mutta tuossa ainokaisessa beekokeessa sain kaikki 4 lokkia ylös ja vain yhden se sylkäisi mun jalkoihin. 

Rallytokossa päästiin yhteen AVO-luokan kisaan saaden hylky, kun koira juoksutehtävässä innostuessaan puri mua käteen. Ei siis ollu aggressiivinen mutta vähän napsi hihaa ja se oli sit siinä. 

Agilityssä on treenattu koko vuosi ja ainoa möllikisa oli labbiskerhon joukkueessa osallistuminen agirotuun. Mieletön kokemus ja kepitkin meni yhellä virheellä, tosin käsiohjauksella. Sijoitus oli joukkueella hienosti 4/13 ja joukkueen kuvakin löytyi kerhon lehdestä. 

Tälle kaudelle hidasteita löytyi myös mun tiineydestä, joten juoksut on hetkeksi jäissä. 

Ens kaudelle on jo tavoitteita. Wt:stä ja beestä koitetaan rutistaa ne ykköset alokkaasta. Treenataan osin jo nyt avon juttuja mutta sitä en välttis ees kokeilis ens vuonna. 

Rallytokosta yritetään saada avosta tulokset ja koulari, ainakin istu-seiso-kierrä koira tehtävä saatava varmemmaksi. 

Tokon alokkaan saatan korkata, ainaki jos pääsis Laisille tai Packalenille kokeeseen. Kaukokäskyt vaatii vielä aavistuksen hiomista.

Bh-koetta oon miettiny mut se paikkamakuu voi olla vielä liian pitkä tuon päälle. Muutoin pk eioo yhtään meijän juttu. 

Agilityssä pitää saada varmuutta keppeihin ja ylipäätään irtoamiseen ja esteimuun. Sit vois kisaamistakin harkita. Jopa ihan virallisissa! 

Ja näytelmään voisin Pimpulan viedä. Ehkä se vois sen hoon saadakin.Taikuri (Markwell Rock'n Flow) kisasi tänä vuonna 2 krt rallytokon ALOssa. Toinen oli Labbiskerhon ulkokisa Vihdissä helatorstaina ja sieltä tuli nollatulos lainaohjaajan kanssa. Kesäkuussa startattiin Rallytokoyhdistyksen hallikisassa Salossa ja sieltä saatiin viimeinen hyväksytty tulos ja koulari RTK1. 

Taippareita kokeiltiin toistamiseen kesäkuussa Asikkalassa PH Nuuskujen kokeessa. Ei päästy jäljelle kun koira lämpeni liikaa haussa ja lopetti varisten etsinnän kolmen linnun jälkeen. 

Haavakkojäljestystä Taikuri on syksyn hirvijahdissa tehnyt 2 krt. Toinen oli tuore jälki ja haavakko saatiin kiinni. Toinen oli vanha jälki, joka katosi yli kahden tunnin jäljestysrupeaman jälkeen. Kesällä treenattiin naudanverellä muutama jälki.

Taikurille ei ole ihmeempiä tavoitteita ensi vuodelle. Treenaillaan sekä rallytokoa että nomea mutta ei välttämättä enää osallistuta kokeisiin. Toivon, että Taikuri pysyy terveenä ja voi edelleen toimia haavakkojäljestyksessä. Lisäksi jatketaan Kaverikoirahommissa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti