Labbisriemua pakkasessa

Labbisriemua pakkasessa

lauantai 31. elokuuta 2024

Rallytokosta luokkanousu

Tänään kurvattiin Ruskan 💛 kanssa Lahteen rallytokokisoihin. Järjestäjänä tuttu ja turvallinen VAU. Kisat käytiin tänään poikkeuksellisesti ulkokentällä ja tietty aamulla satoi ihan kaatamalla vettä. Vesisade laantui päivän mittaan ja kun ALOn rataantutustuminen alkoi, niin sateesta ei ollut enää tietoakaan ja kelikin lämpeni. Kentän pohja oli myös todella hyvä koko ajan.

Mua kermaperseenä jännitti, että jos ulkokisoissa on maahanmeno, niin miten selviydytään siitä. En siis oikeasti usko, etteikö Ruska sitä tekisi, mutta kun meitsi on kermaperse, niin jännitän silti. Noh, oli turhaa jännittää kun tuomarin kokenut Anna Klinkenberg, niin ei ollut yhtään maahanmenoa ja muutenkin rata oli helppo ja sujuva sekä lyhyt.

Startattiin toisena ja samantien läsähti tuloksiin 99p. Voitettiin luokka ja saatiin koulutustunnus RTK1. Jihuu, hyvä me! 😍



Viime yönä näkyi taas pikkuisen revontulien aihioita!


lauantai 24. elokuuta 2024

WT tulos!

Tänään kurvattiin Ruskan kanssa aamutuimaan Kangasniemelle wt-kokeeseen. Koe oli Saimaan Noutajien järjestämä ja pidettiin hienoissa Ylölänmäen maastoissa. Jotenkin itse jännitin maastoa, kun en ole sinne vielä Ruskan kanssa kertaakaan päässyt treenaamaan. Turha pelko, startattiin alo-luokan ekana ja ykköstuloksella kotiin!

Ylituomarina oli Pauliina Ahola, muut tuomarit Esa Schön, Mikael Montonen ja Mika Torila. 

ALO1, 89% sij. 11/40. 

Rastipisteet oli 20-13-19-19. 

Rasti 1 Mikael, kaksi ykkösmarkkia rinteessä (eka alamäkeen, toka ylämäkeen), välissä on n. 10m seuruutus.

Rasti 2 Esa, ykkösmarkki rinteeseen ylös, sen jälkeen uusi markki samaan paikkaan, käännös 180 astetta, seuruutus n. 10m poispäin ja sitten toka markki ylös.

Rasti 3 Mika, ykkösmarkki etuviistoon oikealle alaspäin, sitten ohjaus vasemmalta n. 15m päästä.

Rasti 4 Pauliina, ykkösmarkki alas pitkään heinään ja sen jälkeen passissa seuraavan osallistujan noudon ajan.

Hyvä Ruska 💛 ja hyvä me!









tiistai 13. elokuuta 2024

Kynsipäivitys

Pondin kynsi on kuivunut nyt kokonaan! Jes! Maanantaina kokeiltiin jo kevyttä treeniä hallissa ja hyvin meni. 😍







Villilässä Passon kanssa

Käytiin sunnuntaina Villilässä. Tai no koulutus pidettiin Puulan vesipuhvelitilan upealla kosteikolla. Treenimäärään nähden Passo 🩷 meni ihan ok. Eioo hetkeen sen kanssa oltukaan kokopäivän treeneissä. Välillä vedessä pilliä vahvistettiin nimellä, lähinnä pysäytys, mutta pääsääntöisesti Passo lähti aina sinne minne pyysin. Linja ei ollut välttämättä suora mutta tavoite saavutettiin aina jotenkin. 

Kävi taas pieni haiku mielessä, että kyllä Passo olisi varmasti ”varma voi-tason koira”, jos olisi pysynyt terveenä. Onneksi vedessä se kestää treenata ja maanoudotkin onnistuu hyvin, kunhan ei liikaa niitä hinkata. 

Koko ajan vahvistuu ajatus siitä, että koiria pitää olla useampi ja mielellään eri ikäisiä eri tasolla, jotta löytyy tuuraaja lajiin kuin lajiin. Ruskalle tämä taso on vielä liian vaikeaa, joten siksi otin Passon tänään hommiin. 💖 

Kuvia otti Tiina S.



















torstai 8. elokuuta 2024

Nomea…

Nyt on ollut Susannan tehoviikot meillä. Kaksi keskiviikkoa peräkkäin suolammella tehty linjaa vedessä erilaisilla häiriöillä. Ruskalla oli viikko sitten lievää haastetta, mm. yhdessä lähetyksessä jäi vain istumaan mun viereen ja mieleen nousi flashbackina Pimpulan aikaiset haasteet. Mutta eilen se meni todella hienosti. Oli kyllä hyvät treenit!