Labbisriemua pakkasessa

Labbisriemua pakkasessa

torstai 25. heinäkuuta 2024

Kennelnimen taustaa

Kennelnimen taustaa…

Hotkottimen kennelnimi muuttui ihan anomuksen jättövaiheessa ykköseksi. Kaikki juontaa juurensa koiriin, tottakai, mutta nyt vasta tajusin, että Hotkotin (Niinivuoren Rakkaus Paketti eli Pondi) on varmasti yksi elämäni koirista, vaikkei se aina ole tuntunut sille.

Alunperin, jo 2007, kun Iines (Hill Heights Hobgoblin) tuli elämääni, ajattelin, että kennelnimeni, jos sitä ikinä tuleekaan, on Pikku-Iipukan tai Pikku-Iipan. Tietenkin taustana oli silloin Iineksen lempinimet. 

Sitten kun tutustuin metsästyslinjaisiin koiriin ja Pimpula (Jummi-Jammin Moonbeam) muutti meille, löysin Pikku-uikun kennelin ja ajattelin, että tämä on liian lähellä omaa toivenimeäni. 

Meni vuosia enkä edes haaveillut omasta kennelnimestä, koska käytiin Pimpulan kanssa niin lähellä kuolemanporttia. Pimpula sai siis kohtutulehduksen vain 11kk iässä ja se vaati viikon sisällä 2 isoa leikkausta, joista toipuminen vei kauan.

Nyt kun tarkemmin alettiin miettiä kennelnimiä, niin esiin nousi mm. Pyytäjän, Riistaniityn, Sammalniityn, Harmaahapsun, Harmaahassun, Loppakuonon, Syyssateen nimiä.,Pikku-Iipukan ja Pikku-Passukan nimi olivat myös mukana. Näiden lisäksi Mikko keksi tuon Hotkottimen, kun Hotko eli Pondi aina hotkottaa ja se hotkottaminen ylipäätään kuvastaa meidän koko sakkia hyvin.

Lisäksi pohdittiin Kuorelammen, Kiekkasten ja Kansansuon nimiä. Nämä löytyvät Paasosta ja ovat jollain tavalla kytköksissä Mikkoon ja hänen maihinsa.

Kuitenkin se Hotkottimen nousi koko ajan minunkin mielessä ykköseksi, joten päätettiin, että mieliinpainuva nimi on sellainen mikä jää mieleen, joko hyvässä tai pahassa. Siitä se lähti, Hotkottimen. 🩷

Kennelnimianomukseen kirjattiin nimet:

1. Hotkottimen

2. Kiekkasten

3. Kansansuon

4. Kuorelammen



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti